Siteauto.ro

Switch to desktop

Articles

Cea mai scumpa masina din lume

Cea mai scumpa masinaAntreprenorul elvetian Ueli Anliker si-a indeplinit visul de a creea cea mai scumpa masina de pe piata, cel putin pana in prezent. El a transformat un Mercedes SLR 722 de serie, intr-o masina unicat.

Cum a facut acest lucru ? Cu multa munca, echipa sa lucrand nu mai putin de 30.000 de ore la realizarea acestui proiect. Dar si cu o investitie materiala considerabila, bijuteria fiind lacuita cu 25 de straturi de vopsea rosie, interiorul este decorat cu 600 de rubine amplasate strategic in cabina de pilotaj, iar pentru jante, praguri si blocurile optice s-au mai alocat 5 kilograme de aur.

Anliker a comandat si un kit pentru motorul V8 supraalimentat, transformand cei 650 de cai ai SLR-ului in 985 de cai putere, reusind astfel ca bolidul sa atinga o viteza maxima de 338 km /h.

La un calcul estimativ reiese ca s-au investit aproximativ 4,5 miloane de euro pentru transformarea acestei masini. Asa ca este de inteles de ce magnatul elvetian cere 8.3 milioane de euro pentru vanzarea acestui SLR nebun.

Cea mai scumpa masinaCea mai scumpa masina

Noi credem totusi ca s-a exagerat, iar rezultatul nu ne impresioneaza in mod special. Dar cu siguranta exista vre-un colectionar teribilist cu gusturi “manelistice”, care va plati exorbitanta suma pentru asi hrani orgoliul cu inca un trofeu.

Voi ce parere aveti ?

 

Web Soft

SiteAuto.ro - copyright © 2011 - 2014 Toate drepturile Rezervate

Top Desktop version