autorulate

Contact

Dacia Shift un concept by Liviu Tudoran

Romania este plina de talente. Aceste cuvinte, despre a caror veridicitate multi dintre noi sunt constienti, se transforma foarte greu in proiecte reale, in lumea reala.

Un exemplu impotriva cursului acesta nefavorabil al evenimentelor il reprezinta Liviu Tudoran, un tanar roman student la design la Universitatea Bucuresti, care a creat un model nou de masina, Dacia SHIFT

Dacia SHIFT este prezentata de Liviu ca un model electric si sport  in acelasi timp cu doua locuri care se adreseaza tinerilor rezidenti in Bucuresti si care se afla la prima lor masina: "Bucurestiul este un oras aglomerat, plin de masini si de blocaje in trafic. Locuitorii orasului au nevoie de o masina mica si cu un grad scazut de emisii poluante", este de parere tanarul plin de idei din spatele proiectului.

Fiind in intregime electric, Dacia SHIFT urmeaza sa se bazeze pe bateriile litiu-ion, la nevoie putand trece pe alimentarea alternativa pe pile de hidrogen.

Desi Dacia SHIFT este prezentat ca un concept, neputand trece cel putin imediat si in intregime granita de la stadiul de schita si de desen la cel de fabrica, el fiind un proiect independent, fara legatura oficiala cu marca Dacia, totusi, reactiile publicului ar putea, de ce nu, sa atraga in viitorul apropiat atentia oficialilor constructorului roman.