autorulate

Contact

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse - 1200 de cai putere

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse 1Bugatti a anuntat ca va prezenta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, modelul Veyron Grand Sport Vitesse, care se anunta a fi cea mai rapida decapotabila de serie din lume.

Noul Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse este o combinatie intre doua versiuni Veyron: Grand Sport (roadster) si Super Sport. Acest supercar va fi dotat cu un motor cu 16 cilindri, de 8.0 litri, avand o putere marita pana la 1200 CP si 1500 de Nm. Cresterea puterii motorului noului roadster a fost posibila prin folosirea a patru turbocompresoare si intercoolere mai mari. Sasiul a fost de asemenea modificat pentru a face fata majorarii puterii.

Desi nu sunt inca facute publice informatiile privind acceleratia si viteza maxima pe care o poate atinge acest bolid, ne asteptam ca performantele lui sa se apropie de cele ale fratelui Grand Sport, care are o viteza maxima record de 434 km / h.Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse 2

Wolfgang Durheimer, presedintele Bugatti, a declarat: "Succesul rapid al versiunii Super Sport ne-a convins sa dezvoltam si o varianta decapotabila. Incă o data, inginerii nostri au muncit din greu pentru a demonstra ca Bugatti poate sa isi redefineasca constant limitele atunci cand totul este fezabil din punct de vedere tehnic. Am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a transfera performantele versiunii Super Sport pe Grand Sport. Scopul a fost acela de a transforma o decapotabila intr-o experienta inedita la viteze extreme".

Odata cu aparitia la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, vom afla probabil mai multe detalii tehnice.