autorulate

Contact

Lamborghini Aventador J vandut cu 2,2 milioane de euro

lamborghini-aventador-speedster-1In cadrul unui eveniment special  inaintea inceperii Salonului Auto de la Geneva, Lamborghini a dezvaluit noul speedster numit Aventador J. Acesta este un omagiu adus legendarului model Jota, din anii 1970, care la vremea aceea era o varianta imbunatatita a cunoscutului Lamborghini Miura.

Lamborghini Aventador J este un supercar fara acoperis si fara parbriz ce poate atinge o viteza de peste 300 km / h. Dimensiunile acestuia sunt urmatoarele : 4.890 mm lungime, 2.030 mm latime si doar 1.110 inaltime. Astfel este cel mai scund Lamborghini construit vreodata.

Stilul deschis al exteriorului influenteaza si interiorul. Exteriorul rosu continua in interior cu o dunga ce trece de capota, printre sofer si scaunul pasagerului pana in partea din spate.

lamborghini-aventador-speedster-2lamborghini-aventador-speedster-3lamborghini-aventador-speedster-4

Forta bruta este obtinuta din motorul V12 de 6,5 litri preluat de la versiunea Aventador Coupe. Puterea dezvoltata este tot de 700 CP si 690 Nm, motorul fiind cuplat la o transmisie ISR (Independent Shifting Rod) si tractiune integrala.

Lamborghini a anuntat ca acest model unicat Aventador J a fost deja vandut, pentru o suma de peste 2,2 milioane euro.

lamborghini-aventador-speedster-5lamborghini-aventador-speedster-6lamborghini-aventador-speedster-7