autorulate

Contact

Greva taximetristilor din Bucuresti

greva-taximetristilorCriza finaciara, numarul tot mai mare de taxiuri din Capitala, tarifele scazute si preturile din ce in ce mai mari la carburanti, i-au scos pe taximetristi in strada.
Peste 4 mii de soferi au cerut o lege care sa reglementeze acordarea de autorizatii pentru licenta de taxi. Cu alte cuvinte, taximetristii din Bucuresti acuza o firma din Ilfov de concurenta neloiala. Vorbim despre o societate care detine aproximativ 5.000 de autorizatii de taximetrie, adica aproape jumatate din numarul total al taxiurilor din Bucuresti.
Soferii cer adoptarea legii taximetriei si scoaterea din Bucuresti a celor care nu au licenta locala de transport. Protestatarii au afisat bannere in galben cu negru pe care scria “Spuneti NU pirateriei votand Legea taximetriei”, “Pasarile de la tara sa zboare din Capitala”.
“Oamenii au blocat deja, fara voia noastra, toate intrarile in Palatul Parlamentului, deoarece sunt nemultumiti de conditiile actuale de practicare a taximetriei. Din estimarile noastre, este vorba de peste 4.000 de persoane, din care 1.500 protesteaza in masa in fata Camerei Deputatilor. Membrii nostri sunt nemultumiti de faptul ca in noul proiect de lege, care urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor, a fost reintrodus un articol ce reglementeaza activitatea neautorizata, nelicentiata in transportul de persoane de pana la 8+1 locuri”, a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR, pentru Agerpres.
Organizatorii protestului au mai spus ca principalele revendicari vizeaza desfasurarea activitatii de taximetrie numai in raza localitatii care a emis licenta, tarifarea sa fie reglementata de autoritatea locala, aplicarea de sanctiuni celor care desfasoara activitati de transport persoane fara sa aiba licenta sau autorizatie si eliminarea obligativitatii dispeceratelor. Protestatarii striga “afara cu Ilfovul” si spun ca legea actuala este facuta cu dedicatie pentru anumite firme protejate de apropiati ai celor de la putere.
Daca nu se vor lua masuri, taximetristii promit ca vor iesi din nou in strada dupa Sarbatorile de Paste si vor recurge chiar la blocarea unor artere principale ale Bucurestiului. Speram ca nu va fi cazul.