autorulate

Contact

Alfa Romeo 4C este cea mai recenta bijuterie coupé a italienilor

alfa romeo 4cNoul model lansat de constructorul italian, Alfa Romeo 4C Launch Edition - editie limitata – a fost prezentat in primavara acestui an in cadrul salonului auto de la Geneva. Acronimul “4C” aduce aminte de traditia sport a producatorului din peninsula : 8C-ul si 6C-ul din anii 1930-1940 care plasau performanta si agilitatea inainte de toate.

Noua bestie a celor de la ALFA atrage prin designul aerodinamic si caracteristicile exclusiviste precum culorile “Carrara White” si “Alfa Red” sau monococ-ul din fibra de carbon.

 

Alfa Romeo 4C

Aceasta versiune dispune de un motor de 1,75 litri turbo, antrenand 240 CP, care impreuna cu greutatea de aproape 900 de kg rezulta intr-un raport putere/greutate excelent. Unui singur CP ii corespund 4 kg, fapt pentru care Alfa 4C atinge 100 km/h in doar 4,5 secunde. Proiectata de ALFA, dar asamblata la Modena, Italia, de catre cei de la Maserati, super-compacta beneficiaza de o tehnologie specifica masinilor de Formula 1 : monococul este realizat din fibra de carbon, sasiul din aluminiu iar elementele caroseriei sunt facute din plastic ultra-usor. In cautarea solutiilor pentru a obtine o greutate cat mai mica, constructorul a acordat o atentie deosebita si sticlei, geamurile fiind cu 10% mai subtiri decat la alte autovehicule si un parbriz a carui grosime nu depaseste 4 mm.

Alfa Romeo 4C

Proportiile si agilitatea noului 4C sunt evidentiate de lungimea de 399 cm, inaltimea de 118 cm si o latime de 200 cm, aceste dimensiuni contribuind totodata si la o mai buna stabilitate la viteze mari. Designul interior se remarca prin scaunele sport, fibra de carbon a celulei si tabloul de bord proiectat sa inlesneasca utilizarea functiilor.

Alfa Romeo 4C

Firma de tuning Pogea Racing si-a manifestat deja interesul pentru Alfa Romeo 4C si va implementa un plan care cuprinde marirea puterii prin turbocompresoare si sublinierea aspectului sport printr-un body-kit din fibra de carbon, suspensie sport KW si jante de 20 inchi.

Pretul coupé-ului este de 60.000 de euro, lansarea comerciala fiind programata pentru septembrie 2013. Modelul va putea fi achizitionat si in Romania in 2014, au anuntat reprezentantii Autoitalia.