autorulate

Contact

Conceptul Suzuki iV-4 prezentat la salonul auto de la Frankfurt

Suzuki iV 4 3Suzuki iV-4, modelul ce face trecerea către noua generaţie a SUV-ului de mici dimensiuni Jimmy, ce va fi construit la fabrica din Ungaria şi oferit spre vânzare în Europa din 2015, a fost dezvăluit la Frankfurt.

 

Producătorul japonez de automobile are o istorie destul de bogată în domeniul SUV-urilor de la lansarea seriei LJ în 1970, extinsă în 1988 cu modelul Vitara, Jimmy în 1988 şi Grand Vitara în 2005. Suzuki a reuşit să construiască automobile de teren de mici dimensiuni şi cu grutate redusă într-o perioadă în care SUV-urile erau caracterizate de dimensiuni şi motorizări pe măsură. iV-4 este un SUV compact construit pe ideea unui "SUV personal".

iV-4 se poziţionează între Jimmy şi Grand Vitara şi este un adversar pentru Nissan Jike şi Opel Mokka. Conceptul păstrează caracteristicile clasice ale autovehiculelor de teren produse de Suzuki şi anume linii drepte, design elegant şi grilă faţă cu cinci fante dar cu accent futurist dat de liniile de pe părţile laterale ale caroseriei, farurile de ceaţă cu senzori montaţi în plafon şi grila iluminată. Design-ul jantelor de aliaj şi dimensiunile generoase ale pneurilor amintesc faptul că avem de-a face cu un SUV puternic.

Suzuki iV 4 1

Culoarea turcoaz strălucitor este creată special pentru acest model şi reprezintă reflecţia cerului într-un zgârie-nori. Culoarea exterioară, accesoriile, texturile toate acestea şi multe altele pot fi personalizate astfel încât fiecare proprietar să beneficieze de un automobil creat special pentru nevoile sale.

Lungimea automobilului este de 4 215 mm, lăţimea de 1 850 mm, are 1 665 mm în înălţime şi un ampatament de 2 500 de milimetri. Jantele de aliaj sunt de 20 de inchi şi sunt echipate cu anvelope 235/55 R20.

Numele conceptului este dat de caracteristicile fundamentale după care a fost gândit: "i" de la individualitate, "V" de la vehicul şi "4" de la tracţiunea 4x4. iV-4 se doreşte a fi un SUV dezvoltat sprecial pentru nevoile cotidiene cu greutate şi emisii de carbon scăzute şi tracţiune integrală de ultimă generaţie ALLGRIP.

Suzuki iV 4 2

 

Lungimea automobilului este de 4 215 mm, lăţimea de 1 850 mm, are 1 665 mm în înălţime şi un ampatament de 2 500 de milimetri. Jantele de aliaj sunt de 20 de inchi şi sunt echipate cu anvelope 235/55 R20.