autorulate

Contact

Hyundai a dezvaluit preturile pentru noul i10

noul hyundai i10 2013Noua maşină de oraş a producătorului coreean de automobile este mai generosă în dimeniuni, mai rafinată şi de o calitate mai bună faţă de predecesoarea sa dar aceste îmbunătăţiri nu se reflectă şi în preţul de pornire.

 

Cu primele livrări programate pentru ianuarie 2014, noul Hyundai i10 va avea un preţ de pornire de 9 872 de euro mai ieftin decât rivalul Up de la Volkswagen.

Acesta este mai cu 80mm mai lung, cu 65mm mai lat şi mai jos cu 50mm faţă de actualul model ce a fost lansat acum cinci ani. Capacitatea portbagajului a ajuns la 252 litri cu scaunele ridicate.

Noul i10 vine echipat cu două motoare pe benzină, unul de 1.0 litri în trei cilindri cu 65 cp şi cuplu de 94Nm, ce accelerează de la 0 la 100 km/h în 14.9 secunde şi atinge viteza maximă de 155 km/h, cu emisii de carbon de 108g/km şi o unitate de 1,2 litri de 86 cp şi 120Nm în patru cilindri ce atinge suta de km în 12.3 secunde şi viteza maximă de 171 km/h, cu emisii de carbon de 114g/km.

noul hyundai i10 2013 2

Varianta de bază este echipată cu jante din oţel de 14 inchi, închidere centralizată, geamuri electrice faţă, CD tuner cu USB, lumini de zi şi volan cu reglaj pe verticală.

Modelul SE are în plus închidere centralizată cu telecomandă, geamuri electrice spate, oglinzi electrice încalzite, mânerele uşilor şi carcasa oglinzilor la culoarea caroseriei, reglare pe înalţime a scaunului şoferului şi pilon B de culoare neagră.

Varianta de top beneficiază de jante de aliaj de 14 inchi, conectivitate Bluetooth cu sistem de recunoaştere a voci, comenzi pe volan, lumini de zi cu tehnologie LED, lămpi de ceaţă faţă şi încă două boxe spate.

hyundai i10 2013 3

De asemenea, pe lista dotărilor pentru versiunea premium sunt şi bandourile laterale, volanul şi schimbătorul de viteze îmbrăcate în piele iar mânerul interior de deschidere a uşii şi frâna de mână vor avea inserţii cromate.

Lista de opţionale pentru i10 va cuprinde jante din aliaj de dimensiuni diferite, un pachet de conectivitate, un pachet de iarnă compus din volan şi scaune faţă încălzite, şi un pachet de asistenţă la condurece ce include senzorii de parcare spate şi cruise control cu limitator de viteză. Noul Hyundai poate fi dotat cu până la şase airbag-uri şi sistem de monitorizare a presiunii la roţi.

Pentru modelul SE este valabilă o variantă eco denumită Blue Drive cu patru locuri şi sistem stop-start ce reduce emisiile motorului de 1.0 litri la doar 98g/km.