autorulate

Contact

Poze spion cu noul Land Rover Discovery

2015 Land Rover Freelander spion 1Înlocuitorul lui Land Rover Freelander, denumit L550, a fost surprins camuflat în timpul testelor.

 

Bazat pe o versiune modificata a actualului Freelander, şi cu elemente de design preluate de la Evoque, noul model va fi disponibil în două variante. Una bazată pe un şasiu standard din oţel ce va dispune de cinci locuri şi o versiune mai lungă, cu un spaţiu suplimentar pentru al treilea rând de scaune ce se reflectă într-o caroserie ce depăşeşte roţile din spate.

La exterior se observă un set mare de faruri care stau la acelaşi nivel cu linia capotei, o grilă mare pătrată situată sub bara de protecţie faţă şi o lunetă mai îngustă.

2015 Land Rover Freelander spion 2

Sub capota vom găsi gama de motoare de 2.0 litri turbo pe benzină şi motorină în patru cilindri, motoare ce urmează să fie construite la o nouă fabrică în Wolverhampton, şi care vor fi disponibile şi pe noul sedan compact de la Jaguar. Motoarele vor putea fi legate la sisteme de tracţiune integrală sau doar pe două roţi rezultând un consum mai mic de combustibil şi mai puţine emisii de carbon faţă de BMW X3 şi Audi Q5. La capitolul transmisii noul model va fi beneficia de cutia de viteze automată cu nouă trepte.

2015 Land Rover Freelander spion 3

Un concept al acestui model ar putea fi dezvăluit la Geneva Motor Show în primavară, urmând ca varianta finală să fie gata la Salonul Auto de la Paris din 2014. Preţul pentru înlocuitorul lui Freelander ar putea fi cu 2 400 euro mai mult faţă de modelul pe care îl înlocuieste şi anume  29 840 de euro, pentru un model de bază, varianta de top fiind estimată la valoarea de 48 000 euro.