autorulate

Contact

Mercedes Benz a confirmat lansarea lui C 63 AMG in 2015

mercedes-c-63-amg-edition-507-13Mercedes C63 va fi lansat la începutul anului viitor şi va fi propulsat de un V8 twin-turbo de 4.0 litri.

 

Producătorul german de automobile a prezentat noua Clasă C la Show-ul Auto de la Detroit iar Tobias Moers, şeful de producţie al diviziei AMG, a precizat că o versiune performantă dotată cu un motor V8 va fi lansată în aproximativ un an.

Propulsorul V8 de 4.0 litri este varianta pe care producătorul din Stuttgart va opta în cazul modelului C 63 AMG, actualul V8 de 6.2 litri aspirat natural fiind scos din producţie odată cu SLS AMG. Motorul a fost înlocuit cu un V8 twin-turbo de 5.5 litri ce va fi folosit de SL63 AMG, S63 AMG şi E63 AMG.

mercedes benz v8

Procesul de downsizing va include şi noul model sportiv al Clasei C prin introducerea motorului turbo V8 de 4.0 litri care, după spusele lui Mores, ar trebui să ofere performanţe duble comparativ cu motorul de 2.0 litri cu patru cilindri.

Deşi puterea exactă a V8-ului nu a fost anunţată oficial acesta ar trebui să producă cel puţin 425 de cai încât să egaleze M3-ul de 424 cp lansat de BMW. Bavarezii au renunţat, de asemenea, la motoarele de capacitate mare aspirate natural în favoarea unor motoare turbo mai mici şi cu un număr mai scăzut de cilindri, noul M3 fiind propulsat de un motor supraalimentat cu şase cilindri de 3.0 litri.