autorulate

Contact

Datsun a realizat un camuflaj 2D pentru noul sedan destinat Rusiei

2014 datsun rusia 2Datsun s-a gândit să realizeze un camuflaj revoluţionar pentru noul model low cost ce va fi lansat pe 4 aprilie la Moscova, după ce un prototip al acestuia a fost surprins nedeghizat.

 

Producătorii auto fac tot posibilul ca detaliile estetice ale noilor modele scoate la teste să nu fie desluşite de publicaţiile în domeniu, apelând prelate sau la autocolante camuflante, care creează iluzii optice legate de forma caroseriei.

datsun camuflaj 2d 1

Marca low cost ce aparţine producătorului japonez Nissan a utilizat o metodă nouă şi accesibilă, şi anume un autocolant 2D. Autocolantul bidimensional creează iluzia unor părţi de caroserie suplimentare prin intermediul umbrelor şi a altor efecte realizate pe calculator.

Noua metodă a fost utilizată pe noului sedan low cost, surprins fără camuflaj în luna ianuarie. Sedanul low cost va fi bazat pe Lana Granta iar la realizarea sa se vor utiliza piese de pe piaţa locală, în detrimentul celor de import, fapt ce contează foarte mult pentru cumpărătorii ruşi.

datsun camuflaj 2d 2

Design-ul exterior va fi influenţat de modelele GO şi GO+ şi va fi comercializat doar cu motoare pe benzină, propulsoarele diesel nefiind agreate de şoferii ruşi. Noul Datsun va fi construit pe aceeaşi platformă tehnică ca Lada Kalina, pe care este construit şi Granta, şi va avea un preţ de pornire de aproximativ 468 000 ruble echivalentul a 9 300 euro.