autorulate

Contact

Alfa Romeo va lansa un SUV compact în 2016

2016 alfa romeo suv 2După ce firme ca Jaguar şi Bentley şi-au îndreptat atenţia către SUV-uri, un sector cu vânzări în creştere în ultima perioadă, a venit rândul lui Alfa Romeo să-şi incerce norocul în domeniul automobilelor de teren.

 

SUV-ul va fi bazat pe platforma tehnică a modelului Giorgio şi va fi disponibil în atât în versiunea cu tracţiunea spate cât şi cu tracţiune integrală. Platforma Giorgio are drept scop reintroducerea tracţiunii spate pe modelele producătorului italian şi va sta la baza rivalului Seriei 3 de la BMW, Giulia, precum şi a unui model ce va concura cu Seria 5. SUV-ul compact va fi un competitor direct al modelului Q3 de la Audi, pe viitor, producătorul italian dorind să producă şi un model mai mare care să rivalizeze cu Q5.

2016 alfa romeo suv 1

Alfa Romeo a lansat un concept SUV în 2003 la Salonul Auto de la Geneva, sub numele Kamal, iar în 2010 grupul Fiat anunţa lansarea unui model de dimensiunile lui Tiguan în 2012. Se pare că aşteptatea va lua sfârşit iar italienii vor duce planul la capăt în încercarea de a realiza cifra de 500 000 de unităţi pe an în viitorul apropiat.

Grupul Fiat vrea ca Alfa Romeo să revină la succesul din 2013, atunci când s-au comercializat aproximativ 100 000 de unităţi, în acest sens producătorul din Milan va lansa şapte modele noi până în 2018.

2003 Alfa Romeo Kamal

Planul de revenire necesită vânzări de cinci ori mai mari faţă de 2013, însă mai multe detalii oficiale vor fi oferite pe 6 mai când grupul Alfa Romeo, Chrysler, Jeep, Fiat şi Abarth îşi va prezenta strategia pe termen lung.

O versiune de producţie în serie Alfa 4C Spider va fi oferită spre vânzare în 2014, în timp ce Alfa Romeo Spider, model creeat în parteneriat cu Mazda şi construit în Japonia, ar putea purta insigna Fiat sau Abarth.