autorulate

Contact

Ford a prezentat noul Focus sedan facelift la New York

2015 ford focus sedan 1După ce a expus versiunea hatchback la Geneva, producătorul american a folosit prilejul Salonului International din America să aducă în lumina reflectoarelor varianta sedan.

 

Pe lângă grila trapezoidală, noul Focus a fost dotat cu faruri bi-xenon restilizate ce beneficiază sistem automat de reglare, stopuri redesenate iar caroseria a suferit mici modificări.

Focus facelift vine echipat cu a două generaţie a sistemului de infotaiment SYNC, mai ergonomic, ce beneficiază de display touch screen color de 8 inci şi harti de navigaţie 3D. Sistemul audio, conectarea telefoanelor mobile, sistemul de navigaţie şi aerul condiţionat climatronic pot fi controlate acum mai uşor prin intermediul comenzilor vocale.

2015 ford focus sedan 2

Sistemul Ford MyKey oferă posibilitatea proprietarului să controleze anumite funcţii ale maşinii atunci când o dau pe mâna copiilor. Astfel, viteza maximă şi volumul audio pot fi limitate la un anumit nivel. Mai mult, în cazul în care centurile de siguranţe nu au fost cuplate, sistemul audio trece pe mut şi se poate bloca posibilitatea decuplării sistemului de control al tracţiunii şi a sistemului de asistenţă la parcare.

Pe lista dotărilor de ordin tehnic este inclus noul sistem de asistenţă la parcare Perpendicular Parking, ce facilizează parcarea perpendiculară cu spatele. Sistemul permite şoferului să parcheze automobilul doar prin acţionarea acceleraţiei şi a frânei, ghidarea fiind automată prin intermediul senzorilor ultrasonici.

2015 ford focus sedan 3

Cross Traffic Alert, sistemul care avertizează şoferii care ies cu spatele dintr-un loc de parcare cu privire la vehiculele care vor trece în curând prin spatele lor, şi Park-Out Assist, ce acţionează la ieşirea dintr-o parcare paralelă, sunt şi ele disponibile pentru noul model.

Lista propulsoarelor este îmbogăţită cu noul motor EcoBoost de 1.5 litri cu 150 sau 180 cp şi o nouă unitate de 1.5 litri, TDCi, cu 95 sau 120 cp.

2015 ford focus sedan 4

Tot la capitolul motorizări enumerăm EcoBoost-ul de 1.0 litri cu 100 sau 125 cp şi unitatea de 1.6 litri TI-VCT  cu 85, 105 sau 125 cp. Gama dieselurilor este completată de TDCi-ul de 1.6 litri cu 95 sau 115 cp şi cel de 2.0 litri cu 150 cp.

Prin intermediul pachetului SE Sport, Focus primeşte suspensie sport, padele pentru cutia automată cu dublu ambreiaj, accesorii exterioare suplimentare şi jante din aliaj de 17 inci.

2015 ford focus sedan 5

Ford Focus va avea o variantă electrică de 145 cai putere, întreaga gamă putând fi cuplată la cutii manuale cu cinci sau şase viteze, la transmisia automată cu şase trepte şi la transmisia automată PowerShift.