autorulate

Contact

BMW a livrat primele modele i8 cu lumini laser inainte de data stabilita

bmw i8 laser light 1BMW a început producţia de serie a modelului i8 în aprilie iar livrarea primelor unităţi are loc în această lună.

 

i8 a devenit astfel primul model de producție de serie care oferă această tehnologie ca dotare opțională, inițial primele modele fiind programate pentru toamna acestui an.

Tehnologia laser poate mării raza fazei lungi cu aproximativ 600 metri, in comparație cu cea oferită de tehnologia LED, în timp ce cantitatea de energie utilizată este cu 30 de procente mai mică decât cea a LED-urilor și ocupă mai puțin spațiu în blocurile optice.

bmw i8 laser light 2

Prin intermediul unei camere video, sistemul poate adapta direcția și distanța razei de luminare în funcție de trafic, astfel încât să nu deranjeze participanții din trafic care vin din direcția opusă. Sistemul se poate adapta și în funcție de direcția de mers, concetrând razele în partea în care mașina virează.

Sistemul hibrid de propulsie va fi format dintr-un motor pe benzină, în trei cilindri, TwinPower Turbo, de dezvolta 231 cp şi 320 Nm şi un motor electric de 131 cp şi 250 Nm.

bmw i8 laser light 3

Energia motorul electric va fi asigurată de acumulator de tip litiu-ion de 5,2 kWh, ce asigură o viteză maximă de 120 km/h şi o autonomie de 37 de kilometri, cu zero emisii. Încărcarea acumulatorului durează între două sau trei ore şi poate fi realizată de la o sursă casnică, panou BMW i (Wallbox) sau staţie publică de alimentare.

Consumul mediu de carburant pentru modelul de serie va fi de 2,1 litri la suta de kilometri şi emisii de carbon de 49 g/km, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face în 4,4 secunde în timp ce viteza maximă este de 250 km/h.

2014 bmw i8 2

i8 este bazat pe structura BMW LifeDrive, formată dintr-un şasiu de aluminiu şi caroserie din fibră de carbon, asemeni modelului i3. Mulţumită acestor inovaţii precum şi a lunetei din sticlă ranforsată chimic noul hibrid cântăreşte sub 1 500 kg, o greutate foarte mică pentru un hibrid de tip plug-in.

2014 bmw i8 3

Sistemul electronic de propulsie ce poate asigura propulsia, tracţiunea faţă sau tracţiunea integrală, în funcţie de necesităţi.

Primii clienţi care vor intra în posesia automobilelor sunt cei care au făcut comandă în toamnă anului trecut.