autorulate

Contact

Smart a dezvaluit modelele ForTwo si ForFour pentru 2015

2015 smart for two 1Noile generaţii Smart ForTwo şi Smart ForFour vor fi oferite spre vânzare în luna noiembrie la preţuri de aproximativ 11 000 şi 11 600 euro.

 

Smart ForTwo şi Smart ForFour sunt realizate în parteneriat cu Renault, care a contribuit prin platforma noul Twingo, şi au o lungime de 2,69 metri, lăţime de 1,66 metri, 1,55 metri în înălţime şi un ampatament de 1,8 metri în cazul lui ForTwo, respectiv o lungime de 3,49 metri şi un ampatament de 2,49 metri pentru modelului ForFour.

2015 smart for two 2

Cele două modele au păstrat liniile generale ale caroseriei care le-au consacrat pe parcusul anilor, însă prezintă şi elemente de noutate precum grila frontală în formă de fagure, farurile de mari dimensiuni, cu lumini de zi (DRL) integrate şi capota mai proeminentă.

2015 smart for two 3

Interiorul a primit un upgrade consistent, ce aduce un volan multifuncţional cu design în trei spiţe, acoperit cu piele, un sistem de infotainment modern cu display de 3.5 inci, montat pe panoul de instrumente, şi scaune încălzite.

În versiunea de bază vor fi oferite sistemul de intrare fără cheie, cruise control-ul, termometrul exterior şi un display LCD pentru panoul de instrumente. Noile modele Smart mai pot fi oferite în două versiuni superioare de echipare ce aduc, pe langă volanul multifuncţional şi scaunele încălzite, şi sistemul audio JBL cu opt difuzoare pentru ForTwo şi 12 pentru ForFour.

2015 smart for four 1

Propulsia celor două modele va fi asigurată de motoare în trei cilindri, de 1.0 litri aspirat natural, ce oferă 71 cp şi 91 Nm, de 0,9 litri turbo, ce dezvoltă 90 cp şi 135 Nm şi, pe viitor, va fi oferit un motor de intrare în gamă, pe benzină, de doar 60 cai putere. Propulsoarele vor putea fi echipate, la alegere, cu transmisii manuale cu cinci trepte sau automate, cu dublu ambreiaj şi şase rapoarte.

2015 smart for four 2

Siguranţa noilor Smart-uri va fi asigurată de sistemul Crosswind Assist, asistenţă la vânt lateral oferită ca dotare standard, Forward Collision Warning, avertizare la coliziune frontală şi Lane Keeping Assist, asistenţă la păstrarea benzii de mers, ca dotări opţionale.

2015 smart for four 3

Singurele informaţii legate de preţuri oferite de Daimler AG constau în faptul co noul ForTwo va costa sub 11 000 euro iar modelul ForFour va costa cu 600 euro mai mult decât versiunea cu 2 locuri. Mai multe detalii for fi făcute publice după dubutul oficial de la Salonul Auto de la Paris, din octombrie.