autorulate

Contact

Ford a dezvaluit noul S-MAX

2015 ford s max 1Ford a lansat primele imagini oficiale cu a doua generaţie a monovolumului S-Max înainte de debutul de la Salonul Auto de la Paris.

 

Noul S-MAX a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva din 2013 sub formă de concept, versiunea de serie a MPV-ul american urmând să fie bazată pe platforma tehnică a noului Mondeo.

Din punct de vedere estetic, modelul cu şapte locuri este influenţat mai mult de modelele Focus şi Fiesta facelift, de la care a preluat grila frontală cu formă trapezoidală şi finisaj cromat, farurile alungite şi bara frontală cu linii bine definite.

2015 ford s max 2

Forma generală a caroseriei nu este foarte diferită de cea a modelului pe care îl înlocuieşte, singurele diferenţe regăsinde-se în partea de jos unde design-ul este unul mai proeminent, iar în partea posterioară observăm un hayon de mari dimensiuni, stopuri înguste şi sistem de evacuare cu eşapament dublu integrat în bara de protecţie.

Pe lista dotărilor opţionale, pentru noul S-Max sunt disponibile scaunele de pe rândul doi şi trei cu reglări electrice, scaunele faţă încălzite şi funcţie de masaj, reglajul electronic pentru volan, airbaguri-le laterale spate şi sistemul de deschidere automată a uşii portbagajului.

2015 ford s max 3

Ford nu a oferit informaţii oficiale în ceea ce priveşte motorizăile noului monovolum însă cel mai probabil acesta va fi oferit cu motorizările diesel de 2.0 litri TDCI cu 118 cp, cuplat la o cutie manuală cu şase viteze, sau versiunile de 148 şi 177 cai putere ce vin în compania aceleiaşi cutii manuale sau a unei cutii automate cu dublu ambreiaj.

Pentru cei ce preferă motoarele pe benzină ar putea fi oferite EcoBoost-urile de 1.5 litri cu 158 cp sau de 2.0 litri de 237 cp. Există posibilitatea ca noul MPV să fie oferit, în premieră, cu sistem de tracţiune integrală.

2015 ford s max 4

Ford S-MAX va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Paris şi va fi oferit spre vânzare vara viitoare la un preţ de aproximativ 30 000 euro.