autorulate

Contact

Audi a expus conceptul Prologue la Design Miami

2014 audi a9 concept 11Producătorul german de automobile participă la cel mai important eveniment în design din perioada 3-7 decembrie, Miami, SUA.

 

Audi Prologue va reprezenta, de asemenea, direcţia de design ce va sta la baza viitoarelor generaţii de automobile ale producătorului german. Prologue este primul concept dezvoltat de către noul director al departamentului de design, Marc Lichte.

După cum am vazut şi în imaginile teaser oferite înaintea lansării, conceptul dispune de o grilă frontală specifică modelelor Audi, însă cu o poziţie mai joasă în comparaţie cu cea a maşinilor de serie. De o parte şi de alta a grilei regăsim faruri cu tehnologie Matrix iar sub aceasta este montat un spoiler de tip lamelă nuanţa negru lucios.

2014 audi a9 concept 13

Părţile laterale au o formă specifică coupe-urilor sportive, cu pasaje ale roţilor proeminente ce acoperă jantele din aliaj de 22 inci, iar cele două portiere dispun de sistem automat de deschidere a uşilor prin atingere, eliminându-se astfel mânerele convenţionale.

Partea posterioară vine cu stopuri cu LED cu efect 3D iar din partea lor inferioară porneşte bara spate cu linii bine definite şi eşapament dublu cu terminaţii cromate.

2014 audi a9 concept 12

Interiorul este unul specific modelelor de top, cu tapiţerie din piele pentru cele patru locuri, accesorii decorative din aluminiu şi lemn iar instrumentele de bord şi majoritatea comenzilor sunt digitalizate. Astfel, bordul vine echipat cu o serie de erane tactile, atât pentru şofer cât şi pentru pasagerul din dreapta, iar prin intermediul funcţiei “butler”, conceptul poate identifica persoana de la volan prin intermediul telefonului mobil.

2014 audi a9 concept 14

Funcţia de identificare permite memorarea poziţiei scaunului, a setărilor sistemului de climatizare, a celui audio şi a celui de navigaţie. Chiar şi tetrierele sunt automate, acestea schimbându-şi poziţia atunci când pasagerii spate intră sau ies din maşină.

2014 audi a9 concept 15

Sub capotă se află un motor twin turbo V8 de 4.0 litri capabil să dezvolte 605 cai putere şi 750 Nm, transmişi la sol prin intermediul cutiei de viteze tiptronic în opt trepte şi a sistemului de tracţiune integrală quattro. Prologue mai este echipat cu sistem de direcţie dinamic ce permite roţilor din spate să vireze la unghi de până la 5 grade, pentru performanţe îmbunătăţite, noul concept putând prinde suta de kilometri în doar 3.7 secunde.