autorulate

Contact

Ford a prezentat sistemul de asistenta la schimbarea vitezelor de pe Shelby GT350

2015 Shelby GT350 Mustang 4Producătorul american de automobile a prezentat indicatorul de schimbare a vitezelor prezent pe cele 100 de unităţi ale modelului Shelby GT350.

Indicatorul pentru schimbarea treptelor de viteză va fi prezent pe versiunile Shelby GT350 şi Shelby GT350R, şi va putea fi setat pe trei moduri de funcţionare: Tach, Track, şi Drag.

În modul Tach luminile de asistenţă se aprind de la stânga la dreapta odată cu creşterea numărului de turaţii, devenind astfel un turometru secundar, în modul Track luminle se aprind din ambele direcţii de la exterior spre interior, iar când turaţia optimă de schimbare a treptei este atinsă, martorul luminos se aprinde intermitent, iar în modul Drag luminile de asistenţă se aprind doar în momentul în care motorul a ajuns la o anumită turaţie, setată în prealabil de şofer.2015 Shelby GT350 Mustang 9

Luminile sunt afişate pe un display de tip head-up iar şoferul poate seta intensitatea luminilor sau le poate opri complet, prin intermediul ecranului poziţionat între turometru şi vitezometru.

Shelby GT350 Mustang este dotat cu motor V8 aspirat, de 5.2 litri, ce oferă 500 cai putere şi un cuplu de 540 Nm. Acesta este cel mai puternic motor V8 aspirat natural din istoria companiei americane, performanţă obţinută graţie arborelui cotit de tip flat-plane, asemenea celui utilizat pe motoarele V8 produse de Ferrari.

2015 Shelby GT350 Mustang 10

Motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte care livrează toată puterea către puntea spate, punte ce beneficiază de diferenţialul Torsen cu alunecare limitată. GT350 Shelby mai vine echipat şi cu pachetul opţional de circuit, care include un radiator suplimentar de ulei pentru răcirea transmisiei şi a motorului.

Shelby GT350 Mustang pentru 2015 va fi produs în doar 100 de unităţi, din care 37 vor fi comercializate anul acesta, la un preţ de 42 830 euro sau 54 908 euro pentru pachetul sportiv.