autorulate

Contact

Bentley a dezvaluit SUV-ul Bentayga

2016 bentley suv 30Producătorul britanic de automobile a publicat primele imagini oficiale cu primului SUV din istoria.

Bentley va expune SUV-ul Bentayga în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de la jumătatea lunii. Numele SUV-ului provine de la o formaţiune stâncoasă de pe insula Gran Canaria din arhipelagul spaniol Insulele Canare.

Noul SUV a fost prefigurat de conceptul EXP 9 F, însă în urma criticilor primite, versiunea de serie va renunţa la farurile conceptului cu două unităţi optice în favoarea celor cu patru, adoptând o parte frontală inspirată de la Continental GT.

2016 bentley suv 31

Bentley Bentayga va păstra totuşi formele exterioarele generale conceptului lansat în 2011 la Geneva iar partea din spate va prezenta mici modificări cum ar fi luneta cu o poziţie mai înclinată, sistemul de evacuare dublu cu terminaţii ovale şi noua poziţionare a plăcuţei de înmatriculare.

La interior, Bentley Bentayga va beneficia, aşa cum era de aşteptat, de tehnologii şi materiale interioare specifice SUV-urilor premium. Astfel, primul SUV Bentley va fi dotat cu bordul digital configurabil, asemănător cu cel al lui Audi A8, sistem night vision, ecran de tip head-up şi buton de pornire cu atingere senzitiva.

2016 bentley suv 32

Consola centrală va beneficia de finisaje din lemn iar vitezometrul digital poate indica viteze de peste 300 km/h, nimic anormal ţinând cont ca lista motorizăilor include motorul W12 de 6.0 litri.

Bentley doreşte ca viteza maximă a automobilului de teren să fie de 320 km/h fără să sacrifice abilităţile off-road. În acest sens, se va apela la un parbriz înclinat şi la elemente de caroserie cu coeficient de aerodinamicitate scăzut.

2016 bentley suv 33

Bentley va creea şi o serie de anvelope speciale pentru acest model astfel încât să se descurce bine şi la viteze mari şi pe teren accidentat. Primul SUV Bentley va fi propulsat tot de un motor W12, de 575 cp, putere ce va fi transmisă la sol prin sistemul de tracţiune integrală. Aşteptat în showroom-uri în 2016, noul model va deveni cel mai luxos şi puternic SUV de pe piaţă, sau cel puţin asta susţine producătorul britanic.

Motorizarea de bază ar putea consta în V8-ul twin-turbo de 4.0 litri, în timp ce motoarele de 6.0 litri şi W12 vor fi disponibile pentru modelele mai scumpe. Bentley a anunţat, de asemenea, că noul său SUV va beneficia şi de un sistem de propulsie hibrid, sistem prefigurat de Bentley Hybrid Concept.

2016 bentley suv 34

Acesta este dotat cu un sistem cu o autonomie în modul electric de 50 de kilometri, format dintr-un motor V8 twin-turbo de 6.7 litri cu 505 cp şi motoare electrice, puterea totală a conceptului fiind de 631 cp iar emisiile de CO2 de 118g/km.

Deşi SUV-ul va fi lansat oficial în 2016, sistemul de propulsie hibrid va fi disponibil din 2018, SUV-ul urmând să fie produs în Bratislava, Slovacia şi asamblat în Crewe, Anglia, Bentley având ca scop vânzarea a cel puţin 3 000 de SUV-uri pe an.