autorulate

Contact

BMW a prezentat conceptul i Vision Future

2016 bmw vision car concept 6Producătorul german de automobile a expus la las Vegas conceptul autonom bazat pe i8 Spyder.

 

Conceptul BMW i Vision Future Interaction este bazat pe varianta decapotabilă a hibridului i8, de la care a preluat design-ul exterior, însă habitaclul a suferit modificări importante.

Instrumentele de bord au fost înlocuite cu un ecran de 21 de inci, poziţionat pe partea pasagerului, ce serveşte drept interfaţă pentru sistemul de infotainment cu conectivitate pe internet.

2016 bmw vision car concept 7

Sistemul de infotainment dispune de funcţia AirTouch, ce va permite controlarea funcţiilor de divertisment, navigaţie şi comunicaţii fără ca şoferul să atingă ecranul din interiorul maşinii.

Sistemul AirTouch este acţionat prin intermediul unor senzori de mişcare poziţionaţi între consola centrală şi oglinda retrovizoare şi reprezintă o versiune mai avansată a funcţiei de recunoaştere a gesturtilor de pe Seria 7, sistemul de pe conceptul Vision Car putând înregistra şi mişcări tridimensionale.

2016 bmw vision car concept 8

Fiind vorba de conceptul unei maşini autonome, i Vision Future dispune de trei moduri de rulare: Pure Drive - condus convenţional, Assist - funcţie de avertizare în cazul unei coliziuni iminente şi Auto Mode - deplasare autonomă completă.

2016 bmw vision car concept 9

Atunci când automobilul este setat pe Auto Mode, volanul este iluminat cu o culoare albastră şi se poziţionează automat mai aproape de bord, astfel încât şoferul să beneficieze de mai mult loc în cabină. De aceeaşi funcţie dispun şi scaunele sport, ce se reglează astfel încât ambii pasageri să poată vedea cât mai bine ecranul de 21 inci.