autorulate

Contact

Alfa Romeo Stelvio fotografiat in timpul testelor

Primul SUV de la Alfa Romeo a început testele în versiunea finală şi va fi lansat anul viitor drept un competitor pentru Audi Q5.

2017 alfa romeo stelvio 1

Denumit momentan Proiectul 949, SUV-ul va fi bazat pe platforma tehnică a modelului Giorgio şi va fi disponibil în atât în versiunea cu tracţiunea spate cât şi cu tracţiune integrală. Platforma Giorgio are drept scop reintroducerea tracţiunii spate pe modelele producătorului italian şi stă la baza rivalului Seriei 3 de la BMW, Giulia, precum şi a unui model ce va concura cu Seria 5. SUV-ul compact va fi un competitor direct al modelului Q5 de la Audi.

2017 alfa romeo stelvio 2

Crossover-ul italian ar putea fi comercializat cu propulsoare cu patru şi şase cilindri, versiunea de top urmând a fi propulsată de o unitate pe benzină de 500 cp. Conform ultimelor informaţii, propulsoarele cele mai puternice ar putea fi dezvoltate de către Ferrari.

2017 alfa romeo stelvio 3

După lansarea crossover-lui Stelvio, Alfa Romeo va lansa un SUV şi mai mare, ambele modele urmând să beneficieze de tracţiune spate cât şi de tracţiune integrală şi o distribuţie a greutăţii de 50:50.

2017 alfa romeo stelvio 4