autorulate

Contact

Mazda a dezvaluit CX-4

Producătorul japonez de automobile a oferit primele imagini şi informaţii oficiale cu versiunea de producţie a conceptului Koeru.

2016 mazda cx 4 10

Mazda Koeru a fost expusă în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut şi semnifica "depăşirea unor cerinţe sau a unor limite".

Versiunea de producţie a conceptului va fi lansată sub numele CX-4 şi va avea dimensiuni apropiate de cele ale modelului din care derivă, adică o lungime de 4.6 metri, o lăţime de 1.9 metri, o înălţime de 1.5 metri şi un ampatament de 2.7 metri.

2016 mazda cx 4 11

Design-ul exterior va fi asemănător cu cel al conceptului Koeru, astfel CX-4 va fi lansat sub forma unui coupe în cinci uşi, cu o linie mediană înaltă şi un plafon cu poziţie joasă. Partea frontală este dominată de grila trapezoidală pentru radiator, blocurile optice cu tehnologie LED, iar în partea din spate observăm un spoiler pentru hayon şi luminile de ceaţă integrate în bara de protecţie.

Interiorul va fi puternic influenţat de cel al fratelui mai mare, CX-5, şi va dispune de sistemul de infotainment cu ecran de şapte inch şi controler rotund poziţionat în spatele schimbătorului de viteze.

2016 mazda cx 4 12

Versiunea de intrare în gamă va fi propulsată de un motor Skyactiv-G de 2.0 litri în patru cilindri, ce va produce 158 cp şi 202 Nm, la un consum de 6.2 L/100km. Puterea va fi transmisă către roţile frontale prin intermediul cutiei automate cu şase viteze. Versiunile superioare vor dispune de unitatea pe benzină de 2.5 litri, în compania aceleaşi transmisii, dar cu posibilitatea de cuplare a unui sistem de tracţiune intregrală.

2016 mazda cx 4 13

În acest caz, puterea oferită de unitatea în patru cilindri este de 192 cai iar cuplul de 252 Nm, la un consum de 7.2L/ 100 km. Mazda CX-4 va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Beijing şi va fi oferită momentan exclusiv pe piaţa chineză.