autorulate

Contact

Audi a oferit un alt teaser cu noul A5

Producătorul german de automobile a oferit o nouă imagine cu farurile noului coupe în cinci uşi.

2017 audi a5 2

Noua generaţie Audi A5 va fi lansată la începutul lunii viitoare şi va fi bazata pe platforma tehnică a noului A4. Noul A5 va fi al doilea model cu structură monococă din oţel construit pe platforma MLB (modular longitudinal arhitecture), ce dispune de o serie de componente ce reduc greutatea, cum ar fi panourile din aluminiu.

Audi A5 Sportback va avea un design exterior asemănător cu cel al actualului model, însă va fi caracterizat de linii ale caroseriei mai bine definite, o parte frontală mai agresivă şi un portbagaj cu o poziţie mai ridicată.

2017 audi a5 3

Noul A5 va mai beneficia de cea mai recentă tehnologie Matrix ce împarte lumina LED-urilor în diode mici şi o transmite la lentile sau reflectoare conectate în serie. În funcţie de necesitate, acestea sunt conectate, deconectate sau estompate individual de către o unitate de control. Rezultatul este furnizarea luminii cu o înaltă precizie şi la randament maxim fără a fi nevoie de un mecanism pivotant.

Fiecare far cuprinde 11 de diode emiţătoare de lumină pentru faza scurtă, ce au nevoie de doar 20 de watti, în timp ce pentru faza lungă sunt necesare 12 LED-uri.

2017 audi a5 4

Maşina este de asemenea dotată cu un sistem de detectare a traficului care vine din sens opus. Odată ce un autovehicul este detectat, sistemul automat opreşte sau estompează fasciculele de lumină care ar ajunge direct pe maşina din faţă dar continuă să lumineze la intensitate maximă restul drumului. Cu cât automobilul din faţă se apropie mai mult cu atât mai multe LED-uri sunt oprite sau estompate.

Atunci când nu mai există trafic din sens opus se aprind toate diodele, inclusiv cele care au fost oprite anterior, conducătorul auto beneficiind mereu de o iluminare puternică, omogenă şi mai eficientă decât cea a sistemelor mecanice antiorbire.

2017 audi a5 1

Interiorul se va bucura de aceleaşi dotări precum cele ale noului A4, pe lista opţionalelor aflându-se lumina ambientală pe bază de LED-uri, sistemul de infotainment cu display de 8.3 inci, instrumente de bord digitale cu dispun de un ecran de 12.3 inci, sistem audio Bang & Olufsen şi sistemul de entertainment cu două tablete de 10.1 inci pentru pasagerii din spate, cu suport LTE, Android Auto sau Apple CarPlay.