autorulate

Contact

Renault a oferit un teaser cu Twingo GT

Producătorul francez de automobile a oferit o videoclip teaser cu versiunea de înaltă performanţă Twingo.

2015 renault twingo rs 8

Renault a publicat un material video cu mini-ul francez de înaltă performaţă, ce potrivit informaţiilor oferite de directorul diviziei Renaultsport, Patrice Ratti, va fi denumit GT.

Din imaginile spion surprinse în timpul testelor ştim că versiunea GT se deosebeşte de modelul de serie prin priza de aerisire montată în bara faţă, ce se prelungeşte în grila frontală, fiind necesară tăierea părţii inferioare a logo-ului Renault.

Această modificare denotă prezenţa unui sistem performant de răcire a motorului amplasat în partea posterioară a supermini-ului cu tracţiune spate. Poziţia la sol este mai joasă în comparaţie cu versiunea din care derivă, iar bara spate restilizată încorporează sistemul de evacuare dublu.

Propulsia ar putea fi asigurată de o variantă modificată a motorului TCe de 0.9 litri în trei cilindri, de pe Renault Twingo, ce produce 90 cp şi 135 Nm. Pe GT aceeaşi unitate va oferi între 110 şi 120 cai putere, la fel ca pe modelul sportiv bazat pe Smart FowTwo, Brabus ForTwo.

Puterea suplimentară va fi gestionată de jantele din aliaj de dimensiuni generoase, suspensia sport, sistemul de frânare modificat şi sistemul de direcţie cu răspuns mai rapid. Renault Twingo RS va fi gata în prima jumătate a anului viitor la un preţ superior versiunilor de serie.