autorulate

Contact

Skoda Kodiaq va fi prezenta la ultima etapa a Turului Frantei

Un prototip camuflat al primului SUV Skoda va fi condus în ultima etapa a cursei de ciclism din Franţa înainte dezvaluirea din 1 septembrie.

2016 skoda kodiaq 17

Prototipul ce urmează să fie expus în acest weekend va avea un camuflaj complex, în culorile alb, gri, negru şi rosu. Acesta fost montat de către patru persoane, ce au lipit un total de 21 metri pătraţi de folie, împărţită în 14 000 de bucăţi.

Rivalul lui Kia Sorento şi Hyundai Santa Fe va fi bazat pe platforma MQB şi va fi inspirat de conceptul Volkswagen CrossBlue. Disponibil în versiuni de cinci şi şapte locuri, noul SUV va avea un preţ de aproximativ 31 690 euro şi va avea un design exterior influenţat de conceptul VisionS.

2016 skoda kodiaq 18

Skoda Kodiaq va fi disponibil şi in versiune cu şapte locuri, va avea un spaţiu de încărcare de 2 065 litri cu scaunele rabatate, iar pe lista dotărilor interioare se vor afla camera retrovizoare, sistemul de infotainmnet cu conectivitate Apple CarPlay şi Android Auto, router-ul WiFi, sistem de frânare la coliziune iminentă, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie şi sistemul automat de protecţie marginea uşilor.

Prin intermediul tehnologiei preluate de la “fraţii” din Grupul Volkswagen precum Tiguan sau Touareg, SUV-ul ceh va avea abilităţi off-road asemănătoare cu cele ale SUV-urilor de la Land Rover.

2016 skoda kodiaq 19

SUV-ul va fi produs la fabrica din Kvasiny unde în prezent sunt realizate modelele Roomster, Yeti şi Superb. Aceeaşi fabrică va produce şi crossover-ul Seat, ambele modele fiind bazate pe o versiune modificată a platformei MQB ce aparţine grupului Volkswagen.

Lista propulsoarelor va fi formată din două unităţi diesel şi trei pe benzină, ce vor putea fi cuplate la transmisia manuală în şase trepte sau robotizată cu dublu ambreiaj DSG. Versiunile de intrare în gamă vor fi oferite cu faţă în timp ce versiunile superioare vor fi oferite cu tracţiunea integrală.

2016 skoda kodiaq 20

Skoda Kodiaq va fi prezentată oficial în cadrul unui eveniment ce va avea loc în data de 1 septembrie în Berlin şi va fi oferită spre vânzare la începutul anului 2017.